Lipogems - aplikacija matičnih stanica

APLIKACIJA MATIČNIH STANICA TERAPIJSKIM POSTUPKOM «LIPOGEMS»

 • Moderan i inovativan oblik liječenja
 • Izbjegavanje radikalnog operativnog zahvata
 • Nema dugih perioda oporavka
 • Pacijent odlazi iz bolnice isti dan
 • Ušteda vremena i novaca

Lipogems postupak koristi najsuvremeniju tehnologiju kojom se obrađuju autologne stanice masnog tkiva u svrhu liječenja ozljeda ili oštećenja specifičnog tkiva. Ovim postupkom dobiveno mikrofragmentirano masno tkivo, ubrizgava/injektira se u dijelove tijela gdje postoji indikacija, kako bi se potaknuli regenerativni procesi, a time i izlječenje.

Sve veći broj ljudi pati od brojnih bolesti mišićno-koštanog sustava, među kojima je osteoartritis najučestalija bolest današnjice. Osteoartritis (degenaritivni artritis, degenerativna bolest zglobova) je kronična bolest zglobova obilježena degeneracijom zglobne hrskavice i okolne kosti što kod pacijenta izaziva sustavnu bol i ukočenost.
Gotovo svakom pacijentu je u interesu odgoditi radikalnu operaciju i pronaći manje radikalnu opciju ili pristupiti minimalno invazivnom operacijskom zahvatu.

Da li ste znali da vlastito tkivo može pomoći Vašem izlječenju te da se u vrlo kratkom roku možete vratiti svojim aktivnostima, a koje ste prestali obavljati zbog uznapredovale bolesti?
Da li ste znali da je za masno tkivo utvrđeno da ima regeneracijski potencijal?

Terapijskim postupkom «Lipogems» se optimizira upotreba masnih stanica kako bi potaknuo prirodni proces regeneracije i izlječenja. Lipogems sustav je nagrađen 2016. godine kao najbolja nova tehnologija u sportskoj medicini od strane vrhunskih medicinskih stručnjaka iz vodećih institucija u SAD-u.

OPIS POSTUPAKA «LIPOGEMS»

U ovom minimalno invazivnom postupku, liječnik će aspirirati mali udio vašeg masnog tkiva, a prikupljeno masno tkivo obraditi će se u posebnom Lipogems sustavu koji sadrži sterilnu otopinu soli. Tijekom postupka mikro-fragmentacije, mast se ispire, procesuira u manje fragmente, pri kojem ostaju sve bitne stanične koponente koje potiču regenerativne procese, dok se stanične nečistoće kao što su krv, ostatci stanica i ulja uklanjaju. Vaš liječnik će potom dobivenu smijesu mikrofragmentiranog masnog tkiva injektirati u Vaš zglob/zglobove, ili na neko drugo ciljano mijesto liječenja.

Dodatnu jednostavnost postupka čini primjena lokalne anestezije (ne morate se uspavati) te se postupak izvodi u vrlo kratkom vremenu (otprilike jedan sat). Vrijeme oporavka nakon postupka Lipogems je izuzetno brzo.

DA LI STE KANDIDAT ZA POSTUPAK LIPOGEMS?

 • Ukoliko Vaš liječnik odredi aplikaciju matičnih stanica kao opciju Vašeg liječenja
 • Ukoliko patite od ozljede ili bolesti koja ograničava normalno funkcioniranje ili fizičku aktivnost
 • Imate bolne zglobove s ograničenim pokretljivošću, poput koljena, gležnja ili ramena
 • Imate ozljedu mekih tkiva - tetive, ligamenti i / ili mišići (kako biste ih vratili u funkciju, ovi nedostaci mogu zahtijevati regeneraciju tkiva, kao i ublažavanje simptoma i potporu)
 • Ukoliko postupci liječenja nisu bili učinkoviti (fizikalna terapija, protuupalni lijekovi )
 • Ukoliko se odlučite na terapijski postupak Lipogems kao minimalno invazivnu alternativu radikalnoj kirurškoj intervenciji
Polica privatnosti | Korištenje kolačića